De topstylisten, kappers en kapsters van KOOLMAN&CO

KOOLMAN&CO biedt u ervaren kappers en kapsters. Wij noemen ze het liefst topstylisten of haarstylisten. Onze stylisten zorgen ervoor dat u met een moderne coupe en een goed gevoel ons pand verlaat. Mocht u meer willen weten over één van onze stylisten of wilt u direct een afspraak maken, neem dan gerust contact op!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Seniorstylist Janneke Roffel

Janneke Roffel is tot zover onze laatste nieuwe aanwinst. Ze zal vanaf 1 juli ons team komen versterken. En met versterken bedoel ik ook oprecht “versterken”. Janneke is weer zo’n stylist waar je niet zomaar een blik van open trekt. Niet alleen heeft ze haar eigen kapsalon in Hoenderloo gerund, ook heeft ze vele jaren ervaring opgedaan in een top kapsalon in Apeldoorn. Nu wil ze eens wat anders in haar leven dan Apeldoorn en komt ze aarden in ons mooie dorp Twello. Janneke heeft zich naast knippen sterk ontwikkeld als kleur specialist. Ze is ervaren in alle moderne technieken. Wilt u graag af van uw eeuwige, telkens herhalende kleur behandeling, Janneke garandeert u “GREY IN ONE DAY”. Een geweldige nieuwe methode om uw repeterende kleur behandeling in de salon of misschien zelfs thuis in uw badkamer, eindelijk vaarwel te zeggen en voortaan prachtig grijs door het leven te gaan. Wij wensen Janneke heel veel succes en plezier in haar nieuwe werkomgeving. Welkom Janneke.

 

 

 

 

Saloneigenaar Frank Koolman over Janneke

 

Janneke heb ik leren kennen als een goedlachse gezellige dame met veel gevoel voor stijl en trends. ik ben erg blij met onze nieuwe aanwinst. Het is zo bijzonder dat we nu zo veel echt goeie stylisten bijeen kunnen brengen in één salon waar menig top kapper in de grote steden een puntje aan kunnen zuigen. Janneke zal uiteraard haar agenda bijna kunnen vullen met haar vaste klanten uit haar vorige werkplek maar ik hoop stiekem dat er nog ruimte zal overblijven voor nieuwe klanten. Misschien vind u dit een vreemde uitspraak voor een ondernemer in het kappersvak. Het is toch alleen maar fijn dat iemand die nieuw in jouw salon werkzaam is gelijk vol staat? Dat klopt maar ik gun ook nieuwe klanten een dergelijk top talent als Janneke aan hun hoofd. Dankjewel Janneke dat je kiest voor Koolman&Co.

 

 

 

 

Wat zegt Janneke zelf

Ben zo blij dat ik bij Koolman&Co aan de slag ga, wat een mooie zaak!

Mijn kracht ligt bij het luisteren naar mijn klant, aanvoelen wat de wens is en daar op inspelen. Binden en boeien is hetgeen wat naar mijn inziens een basis vaardigheid is.

Ik ben een specialist in kleuren van “GREY IN ONE DAY” zoals Frank al beschrijft, highlights, balayages en soms is een kleine touch up, zoals een moneypiece of een mooie colormelt al genoeg. Ik zal altijd eerlijk advies geven over de coupe, kleur en om het haar thuis goed te verzorgen. Zo maken we samen mooi haar!

Om mijzelf uitgedaagd en gemotiveerd te houden,houd ik me graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen mijn vakgebied.

Als educator heb ik door heel Nederland gewerkt. Ik heb veel kappers zien groeien en bloeien, en hopeijk veel passie voor het vak laten zien.

In het kort ben ik: Gedreven, bijzonder gemotiveerd, scherp, klantgericht, doortastend, persoonlijk, energiek en passievol.

 

 

 

 

Werktijden Janneke Roffel

U kan reserveren in de agenda van Janneke op:

 

 

 

 

 

– Maandag van    9.00-17.15

– Donderdag van  9.00-18.00

– Vrijdag van        9.45 – 21.00

– Zaterdag van     9.00 -15.00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Topstylist Lisa Jaburg

Lisa Jaburg is vanaf 01/12/2020 styliste bij haarstudio KOOLMAN&CO in Twello. Ze is een jonge haarstyliste met een grote passie voor haar vak. Lisa heeft haar kappersopleiding in Deventer genoten en is klasgenote geweest van Lola Koolman. Lisa en Lola hebben veel samen opgetrokken tijdens de opleiding. Helaas is het niet altijd zo dat jonge mensen enorm gemotiveerd met hun opleiding bezig zijn. Dit geldt echter zeker niet voor Lisa. Het is daarom dat wij met groot genoegen Lisa toegevoegt hebben aan team KOOLMAN&CO. Lisa is na het behalen van haar kappersdiploma vijf jaar werkzaam geweest in een zeer moderne kapsalon in Bathmen.

Saloneigenaar Frank Koolman over Lisa

Lisa houdt er van om u met een goede coupe en een goed gevoel huiswaarts te laten gaan. Daar houdt natuurlijk elke stylist van zal u denken maar Lisa zet vaak net een stapje extra voor u. Als zij uw haar föhnt zal het net een dagje langer in model blijven, als zij u kleurt zal het er net iets verfijnder uit zien.

Wat zegt Lisa zelf?

1. Mijn specialiteit is stevig föhnen, nonchalant krullen, en babylights kleuren. (Dit zijn zeer fijn gemaasde highlights voor een ultra natuurlijk effect.)
2. Mijn favoriete gereedschap in de salon is mijn föhn. Zonder dit gereedschap kom ik niet tot mijn gewenste eindresultaat.
3. Mijn gouden haartip? “Gaat u voor een frisse nonchalante opsteek look? Gebruik een texture spray of een volume poeder voor een extra stevige basis.” ” That’s the key!”

Werktijden Lisa Jaburg

Lisa adviseert u graag over uw nieuwe kapsel op de volgende dagen:

– Dinsdag van        9.00 – 18.00

– Woensdag van    9.00 – 18.00

– Vrijdag van         14.00 – 21.00

-Zaterdag van        8.00 – 15.00

Bent u benieuwd naar de technieken van styliste Lisa? Vraag haar gerust om advies. Neem contact op met Koolman&Co voor een afspraak.

 

 

 

 

 

 

 

 

Topstylist Lola Koolman

Lola Koolman is een gepassioneerde styliste bij haarstudio KOOLMAN&CO in Twello. Bij Partners Hairstyling heeft ze twee jaar ervaring opgedaan als styliste en bij Waxx Kappers heeft ze het kappersvak geleerd als student. Lola is de dochter van Frank en Simone Koolman. Ze is daarmee de 8e generatie die de familie Koolman heeft voortgebracht in het kappersvak.

Saloneigenaar Frank Koolman over Lola

Lola is mijn lieve dochter. Ze wist al dat ze kapster wilde worden vanaf haar 4e levensjaar. Toen ze 14 was mocht ze (eindelijk) bij haar opa Bert Koolman in de salon werken. Talent, passie en creativiteit hebben haar gemaakt tot de styliste die ze nu is.

Wat zegt Lola zelf?

1. Mijn specialiteiten zijn het zetten van highlights en balayages.
2. Mijn favoriete gereedschap in de salon is de föhn!
3. Mijn gouden haartip? Als klanten hun haar niet in model kunnen krijgen, zeg ik altijd: ‘U moet eerst een Einstein kapsel maken, want daarna kunt u uw haar mooi in model leggen.’

Bent u benieuwd hoe dat in zijn werk gaat? En bent u benieuwd naar de creativiteit van onze talentvolle styliste Lola? Neem contact op met Koolman&Co voor een afspraak.

Werktijden Lola Koolman

Lola adviseert u graag over uw nieuwe coupe op de volgende dagen:

 

– Woensdag van  9.00 – 14.00

– Vrijdag van        9.00 – 21.00

– Zaterdag van     9.00 – 15.00

 

 

 

 

 

Topstylist Miranda van Kooten

Miranda van Kooten is een talentvolle styliste bij haarstudio KOOLMAN&CO in Twello. Ze is een ervaren kapster, met passie voor het vak!

Al vanaf 2005 is Miranda bij KOOLMAN&CO werkzaam. Reken dus maar uit!

Saloneigenaar Frank Koolman over Miranda

Miranda is een gezellige en vrolijke haarstyliste. Met een schat aan ervaring. Als je goed gekapt wilt worden, een praatje wilt maken en gezelligheid zoekt, dan zit je bij Miranda in de goede kappersstoel. je kunt met een gerust hart genieten van de behandeling die je van haar krijgt.”

Wat zegt Miranda zelf?

1. Mijn specialiteit is haren kleuren! Het leukste is als een klant mooi gekapt en gekleurd onze salon verlaat.
2. Mijn favoriete gereedschap in de salon is de kwast.
3. Mijn gouden haartip? Houd je haar tijdens het föhnen, stylen of krullen gezond, door een beschermend product te gebruiken.

Werktijden Miranda van Kooten

Miranda adviseert u graag over uw nieuwe coupe op de volgende dagen:

– Maandag van      9.00 – 14.00

-Dinsdag van         9.00 – 17.00

– Donderdag van    9.00 – 17.00

– Vrijdag van           9.00 – 17.00

Bent u benieuwd naar het vrolijke karakter van styliste Miranda? Neem contact op met Koolman&Co voor een afspraak.

 

 

 

 

Floormanager/receptioniste Simone Koolman

Simone Koolman is onze ervaren receptioniste bij haarstudio KOOLMAN&CO in Twello. U kunt bij Simone terecht voor het maken van een afspraak. Simone beheert de agenda’s van al onze stylisten. Als u vragen heeft over een product dat u gebruikt of advies wilt over een eventueel nieuw product, dan mag en kunt u haar altijd aanspreken.

Saloneigenaar Frank Koolman over Simone

Simone is mijn lieve vrouw en is iemand die u graag in de watten wil leggen. Dat kan ze erg goed! Dat weet ik uit ervaring, aangezien we al jaren gelukkig getrouwd zijn. Simone beheert op eigen vrolijke wijze onze receptie en daar ben ik enorm trots op.

Wat zegt Simone zelf?

1. Mijn specialiteiten zijn sociaal, adrem  zorgzaam, spontaan, en oplossingsgericht werken.
2. Mijn favoriete gereedschap in de salon is de telefoon.
3. Mijn gouden haartip? Als je goede haarproducten gebruikt, is dit de basis voor een goed eindresultaat!

Werktijden Simone Koolman

– Maandag van    9.00 – 18.00

-Donderdag van  9.00 – 18.00

– Vrijdag van       13.00 – 21.00

-Zaterdag van    10.00 – 15.00

Wilt u Simone wel eens aan te telefoon meemaken? Neem contact op met Koolman&Co.

 

 

 

 

Saloneigenaar Bert Koolman

Bert Koolman is eigenaar van KOOLMAN&CO in Twello. Bert is de meest ervaren kapper in ons midden. Hij heeft de salon al in 1962 overgenomen van zijn vader die vervolgens nog tot aan zijn overlijden in 1981 in onze salon werkzaam is gebleven. Bert is stylist, kapper, barbier en vakman in hart en nieren.

Saloneigenaar Frank Koolman over Bert

Bert is mijn vader, mijn allergrootste voorbeeld, inspiratiebron en de allerbeste kapper die ik ken. Maak niet de fout te denken dat mijn vader alleen nog oude mannetjes kapt. Hij is nog altijd heel goed bij de tijd en maakt nog steeds de mooiste creaties. (ook bij jonge en zeer moderne klanten.) Ik hoop dat hij nog heel veel jaren gezond en fit in ons bedrijf werkzaam zal blijven, kapsels wil creëren en tevreden klanten kan maken.

Wat zegt Bert zelf?

1. Mijn specialiteit is het maken van kapsels die vrijwel onderhoudsvrij zijn.
2. Ik ben enorm trots op het feit dat wij al meer dan 200 jaar bevlogen kappers zijn en dat ons vak zoveel verbeteringen heeft doorgemaakt ten opzichte van vroeger.
3. Mijn gouden haartip? Als u een nonchalant eindresultaat wilt bereiken, stop dan op tijd met stylen.

Werktijden Bert Koolman

– Woensdag van  9.45 – 12.30
– Vrijdag  van       9.45 – 18.00
– Zaterdag van     9.45 – 12.30

Bent u benieuwd hoe het voelt om door één van de oudste nog werkende kappers van Nederland behandeld te worden? Neem contact op met Koolman&Co voor een afspraak.

 

 

 

 

Saloneigenaar en seniorstylist Frank Koolman

Frank Koolman is eigenaar van de salon van KOOLMAN&CO in Twello. Frank is een ervaren kapper, stylist en bevlogen vakidioot. Frank is de zoon van Bert Koolman.

Saloneigenaar Bert Koolman over Frank

Frank is naast mijn zoon, een bevlogen vakman die het kappersvak ademt. Hij is drievoudig winnaar van de Colorzoom Contest. Ik ben er enorm trots op dat ik KOOLAN&CO via mijn zoon en mogelijk nog mijn kleindochters kan laten voortbestaan.

Op naar 250 jaar!

Wat zegt Frank zelf?

1. Mijn specialiteiten zijn mijn creativiteit, het luisteren naar de klant en het creëren van nieuwe coupes en kapsels
2. Mijn belangrijkste gereedschap is mijn hoofd; daar zitten de ideeën!
3. Mijn gouden haartip? Blaas je haar nadat je het geföhnd hebt, met koude lucht na. Dit zorgt – in combinatie met een goed product – voor een goede fixatie van de coupe.

Werktijden Frank Koolman

– Maandag van    9.00 – 18.00

– Dinsdag van     13.00 – 21.00

– Donderdag van  9.00 – 18.00

– Vrijdag van       13.00 – 21.00

Bent u benieuwd naar de passie van Frank? Neem contact op met Koolman&Co voor een afspraak.

 

 

 

 

Ben jij onze nieuwe stylist?

Wij vinden het tijd om ons team te vergroten. Meld jezelf aan via onze mailbox.

Koolmanenco@gmail.com

 

 

 

 

 

 

 

Topstylist/Kleurspecialist Tamara Groters

Tamara Groters is een bijzonder gemotiveerde haarstyliste. Zij doet zeer regelmatig cursussen en heeft zich gespecialiseerd in kleuren, extensions zetten en keratine behandelingen toepassen. Ook is ze gecertificeerd Curlsys kapper. (een knipmethode ontwikkeld om krulhaar optimaal te bundelen en vol te laten vallen.)
Tamara is al vanaf 18 Juli 2017 werkzaam bij KOOLMAN&CO.

Eigenaar Frank Koolman over Tamara.

Tamara heeft zich een grote toekomst in het kappersvak ten doel gesteld.
Tamara blijft zichzelf telkens weer ontwikkelen door haar vakkennis middels cursessen te vergroten.
Ik vind dat een heel goed streven en zal Tamara hierbij ondersteunen waar ik kan.

Ik ben er trots op dat zij, na werkzaam te zijn geweest bij onderandere Ad Peters, nu al reeds lange tijd KOOLMAN&CO stylist is

Wat zegt Tamara zelf?

1. Mijn specialiteiten zijn: Highlights en balayage maken.
2. Mijn belangrijkste gereedschap in de salon is mijn kwast om mooie kleuren mee te creëren, kam en schaar voor de mooiste coupes.
3. Een gouden haartip voor iedereen met lang haar: Om het haar goed uit te borstelen, gebruik een goede borstel en begin in de punten en werk zo langzaam naar de aanzet (naar het hoofd) .

Werktijden Tamara Groters

Tamara geeft graag haar visie over uw kapsel op de volgende dagen:

-Dinsdag van       10.00 – 18.00
-Woensdag van    9.00 – 18.00
-Donderdag van   10.00 – 18.00

-Vrijdag van          10.00 – 18.00

-Zaterdag van       8.00 – 15.00

 

 

 

 

 

Seniorstylist Leon van Pijkeren

 

Veel klanten uit Twello, Epe en Deventer kennen Leon al vanwege zijn grote staat van dienst als stylist, topstylist en nu ook als seniorstylist. Leon heeft in deze drie plaatsen zijn sporen reeds verdient. Leon staat hoog aangeschreven in dit prachtige vak.

Meerdere salons in de omgeving van Deventer hebben zich sterk gemaakt om Leon naar zich toe te trekken maar er kan maar één salon zich gelukkig prijzen. Deze haarstylist staat bekend om zijn pittige en vrolijke karakter maar bovenal om zijn enorme vakmanschap.

Het is misschien wel een must om je als hedendaags modebewust mens eens in de watten te laten leggen door een dergelijk bijzonder vakman.

 

Eigenaar Frank Koolman over Leon:

 

Leon van Pijkeren is een zeer ervaren kapper met een bijzondere kijk op het vak. Hij kijkt goed naar de stijl van zijn klanten en luistert naar wat zij wensen. Dit alleen is al heel fijn maar nog toffer is het dat hij deze wensen ook weet te vervullen. ik vind het daarom heel cool om te mogen zeggen dat hij ons teamlid is geworden. Met Leon in ons midden versterken wij onze positie als hoogwaardig kappersbedrijf.

Wat zegt Leon zelf?

Ik word blij van mensen gelukkig maken met de coupe die bij hen past. Ik neem graag ruim de tijd om te luisteren naar mijn klant. Het is daarom dat ik gekozen heb om bij Koolman&Co te gaan werken omdat dit de enige salon is waar ik een minimale behandeltijd heb en dus geen maximale tijd aan mijn klant mag besteden. Het haar optimaliseren vind ik het mooiste wat er is. Door perfect maatwerk en professioneel advies te leveren, zet ik graag de puntjes op de i.

Kwaliteit van het haar (gezond en puur) staat voor mij op nummer 1. Perfect gezond haar is een must voor iedereen. Dit gaat van verzorgen tot knippen en van kleuren tot thuis rituelen. Het is mijn passie om je optimaal te laten stralen met alles wat daarbij komt kijken.

Werktijden van Leon zijn

-Dinsdag van     13.00 – 21.00

-Woensdag van  9.00 – 18.00

-Vrijdag van       13.00 – 21.00

-Zaterdag van.   9.00 – 15.00

 

 

 

 

 

Juniorstyliste Demi Berndsen

 

Demi Berndsen is geslaagd voor haar opleiding  aan het Zone College te Twello. Gefeliciteerd Demi!!  Demi is echter vastberaden haarstyliste in wording en was op zoek naar een werk/leerbedrijf om zo toegang te kunnen krijgen tot een BBL leerovereenkomst bij de kappersopleiding ROC in Deventer of Apeldoorn. Laat ze nou per 1-9-2023 bij KOOLMAN&CO als BBL  leerling te gaan starten. We zijn erg enthousiast dat Demi ons team komt versterken. We hopen dat je bij ons natuurlijk een mooie en leerzame tijd gaat beleven.

 

 

Salonmanager Frank Koolman over Demi:

Demi is een lieve en zeer beleefde en welbespraakte jonge dame. Ik vind het heel fijn om te horen als haar collega’s zeggen dat ze het tof vinden dat Demi hen komt assisteren bij hun werkzaamheden in onze salon. Het is ook heel prettig om te constateren dat Demi veel initiatief toont in haar werk. Ik zal mijn uiterste best doen haar een goeie slinger het kappersvak in te geven door haar zo goed mogelijk de fijne kneepjes van het vak bij te brengen.

Wij hebben er in elk geval zin in en we wensen Demi veel plezier binnen ons team.

Hartelijk welkom Demi.

 

Werktijden Demi Berndsen

 

Demi staat voor u klaar op:

-Dinsdag van     17.00 – 21.00

-Woensdag van  9.00 – 18.00

-Vrijdag van       13.00 – 21.00

-Zaterdag van    9.00 – 15.00

 

 

 

 

 

Juniorstyliste Puck Koolman

 

Puck Koolman is de jongste Koolman binnen het KOOLMAN&CO team. Puck is hard aan het trainen om een goede haarstyliste te worden. Ze doet de kappers- en barbier opleiding niveau 4 aan het ROC in Apeldoorn.

Ook is ze gecertificeert in het zetten van nanoringextensions. 

Onze lieve jongste dochter wil niets liever dan in de voetsporen treden van haar grote zus, vader, grootvader, overgrootvader, overovergr……enz.enz.
Gemotiveerd is ze in elk geval.

 

Saloneigenaar Frank Koolman over Puck:

 

 

Ik vind het als vader natuurlijk heel leuk om te zien dat mijn meiden hetzelfde enthousiasme voor dit vak kennen als hun voorouders. Dwingen een ander vak te kiezen is tevergeefs gebleken. (grapje)

 

Werktijden Puck Koolman

 

– Dinsdag van  9.00 – 17.00

– Woensdag van  9.00 – 18.00

-Donderdag van 9.00 – 18.00

– Vrijdag van  9.00 – 17.00