KOOLMAN&CO – 242 jaar ervaring, 8 generaties kappers

Meer dan 200 jaar geleden is de familie Koolman begonnen in het kappersvak. Een kapper werd in die tijd nog barbier genoemd. Vandaag de dag is Koolman&Co in Twello, de zevende generatie kappers in lijn. En de achtste generatie staat al weer klaar. Onze jarenlange kennis en ervaring zorgt ervoor dat u gegarandeerd een topstylist aan uw kappersstoel heeft staan, om u te voorzien van een nieuwe coupe.

We geven u – omdat wij daar trots op zijn – een korte inkijk in de kappers die uit de familie Koolman zijn voortgekomen. Zoals u zult merken zijn de kappers vaak vernoemd naar een eerdere generatie kapper.

1e generatie; barbier Bernardus Toone Koolman

In 1781 – op 3 februari – werd Bernardus Toone Koolman in Lichtenvoorde geboren. Voor zover bekend is Toone Koolman in 1854 gestorven in Twello. Rond het jaar 1800 is Toone Koolman in Twello zijn toenmalige kapsalon gestart. Hij is de eerste kapper van de familie Koolman.

2e generatie; kapper Engelbertus Koolman

In 1811 werd de zoon van Bernardus Toone Koolman geboren. Hij kreeg de naam Engelbertus Koolman. Engelbertus is kapper van beroep geworden en is daarmee de tweede generatie.

3e generatie; kapper Engelbertus Johannes Koolman

Ook Engelbertus kreeg een zoon: Engelbertus Johannes Koolman. Ook deze Koolman werd kapper.

4e generatie; kapper Engelbertus Johannes Koolman

In 1851 kreeg Engelbertus Johannes Koolman een zoon die hij vernoemde. Engelbertus Johannes Koolman werd kapper. Engelbertus stierf op jonge leeftijd in 1902.

5e generatie; kapper Engelbertus Johannes Koolman

Engelbertus Johannes Koolman stierf zoals gezegd op jonge leeftijd. Hij heeft de geboorte van zijn zoon Engelbertus Johannes Koolman, niet meer mogen meemaken. Ook hij werd kapper.

 

 

 

  

Engelbertus Johannes Koolman. 4e generatie kapper. Geboren 1851 te Twello. Overleden 1902 te Twello.

 

 

 

 

 

 

 

 

Engelbertus Johannes Koolman. 5e generatie kapper. Geboren 1902 te Twello. Overleden 1981 te Twello.

 

 

6e generatie; kapper Engelbertus Johannes Koolman

In 1942 kreeg Engelbert – zoals hij bekend staat in de omgeving van Twello – een zoon. Ook hij heet Engelbertus Johannes Koolman. Bert Koolman werd inderdaad kapper. Zijn salon zat aan de Duistervoordseweg 10 in Twello. Op dit moment is Expert daar gevestigd.

7e generatie; Engelbertus Johannes Koolman en Fransiscus Hermanus Koolman

Bert kreeg twee zoons, Engelbertus Johannes Koolman en Fransiscus Hermanus Koolman. Beiden zijn kapper geworden. Fransiscus Hermanus Koolman is de eigenaar van de huidige haarstudio aan de Stationsstraat 1 in Twello. Hij heeft twee dochters. Lola Koolman is inmiddels kapster en Puck Koolman is met de opleiding haarstylist en barbier bezig. zij zullen daarmee de 8e generatie worden.

Wilt u ervaren hoe het is om door Koolman&Co geknipt te worden? Neem dan contact met ons op!

Engelbertus Johannes Koolman. 6e generatie kapper. Geboren 1942 te Twello. Momenteel werkzaam bij Koolman&Co in Twello.

Fransiscus Hermanus Koolman. 7e generatie kapper. Geboren 1969 te Twello. Momenteel werkzaam bij Koolman&Co in Twello.

Lola Koolman. 8e generatie kapper. Geboren 1997 te Deventer. Momenteel werkzaam bij Koolman&Co in Twello.